Activiteiten


Bij ons staan de volgende activiteiten centraal:

 

Spouwmuurisolatie

na-isoleren van spouwmuren

Dakisolatie

isoleren van hellende en platte daken

Gevelisolatie

inblazen van buitengevels en na-isoleren met isolatiepanelen

 

Spouwmuurisolatie

Het opvullen van je spouw met inblaasisolatie is de snelste en makkelijkste manier om de bestaande gevels van je woning te isoleren. Bij het plaatsen komt er geen afbraakwerk aan te pas. Bijgevolg zorgt dit voor een snelle uitvoering van de werken.

Door de relatief lage kostprijs kan je deze investering al na enkele jaren terugverdienen.

Het materiaal waar wij mee werken voor het isoleren van spouwmuren is glaswol. De glaswol wordt bij productie behandeld zodat dit zeker geen water kan absorberen en er daardoor geen vochtproblemen optreden binnen.

Overige kenmerken glaswolvlokken:

  • Goede isolatiewaarden: λd = 0.034 W/mK
  • Goede brandweerstand: brandklasse A1
  • Akoestische isolatie
  • Budgetvriendelijk
  • Vermijden van ongedierte en knaagdieren
  • Geen snijresten bij inblazen

Wij zijn een erkend plaatser voor het na-isoleren van spouwmuren. Zodoende komen deze werken in aanmerking voor het verkrijgen van subsidies en/of premies van de Vlaamse Overheid en/of Fluvius.

Voor meer informatie over premies en/of subsidies van de Vlaamse Overheid, verwijzen wij u door naar de volgende webpagina’s:

 

 

Dakisolatie

Schuine daken:

Inblazen met cellulosevlokken:

Indien de constructie het toelaat zullen wij altijd opteren om de dakisolatie uit te voeren met cellulosevlokken en wel om de volgende redenen:

  • Cellulose heeft een hogere warmteopslagcapaciteit, hierdoor zal de ruimte minder snel oververhitten in de zomer
  • De cellulose wordt ingeblazen, hierdoor is alles tot in de kleinste hoekjes gevuld.
  • Cellulose hoeft niet versneden te worden, hierdoor kunnen we sneller werken en hebben we geen afval.

Wij werken samen met doe-het-zelvers. Hierbij plaatst de klant het dampscherm en kit alles op om tot een winddicht geheel te komen. Vervolgens komen wij langs om de cellulosevlokken in te blazen.

Isoleren met glaswol op rol:

Het kan voorkomen dat de bestaande constructie het niet toelaat om cellulose in te blazen. Dan opteren wij om de isolatie uit te voeren op de meer klassieke manier, namelijk met glaswol op rol alles opvullen en nadien hierover een dampscherm plaatsen.

Isoleren van ongebruikte zolderruimtes:

Heeft u een zolderruimte die niet gebruikt wordt en dit in de toekomst ook zo zal blijven? Dan is er een mogelijkheid om hierop te isoleren. Om dit te doen kunnen wij bovenop de zoldervloer een laag los inblazen die dan dienst doet als isolatie. Dit is dan ook de goedkoopste manier om je zolder te isoleren.

Na-isoleren plat dak:

Er zijn situaties waarbij een bestaand plat dak kan worden geïsoleerd langs de binnenkant. Vooraleer deze werken uit te voeren, moet dit bekeken worden door een vakman.

Wil je hier meer info over, vraag dan een afspraak aan.

 

 

Gevelisolatie

Gevelisolatie langs buitenzijde

Als je de gevel van je woning wilt isoleren is de beste optie om dit via de buitenzijde te doen. Zo kan je de volledige woning inpakken en vermijd je koudebruggen.

Als we dit bij een bestaande woning met spouw uitvoeren breken we eerst de gevel af of blazen we de spouw vol met isolatie. Dit om te vermijden dat er wind in de spouw komt die de buitenisolatie nutteloos maakt. Hierdoor is het ook makkelijker om een goeie aansluiting te maken met de dakisolatie en zo de isolatie goed te laten aansluiten.

De nieuwe isolatie kan bekleed worden met gevelbepleistering (crepi), steenstrips, hout of een ander product. Bij deze werken kunnen wij je ook verder helpen.

Gevelisolatie aan de binnenzijde

Indien het niet mogelijk is om aan de buitenzijde te isoleren of in te blazen (uitzicht, geen spouw of plaats) kan men opteren om via de binnenzijde isolatie aan te brengen.

In dit geval plaatsen we een voorzetwand die opgevuld wordt met isolatie. Hiervoor wordt een dampscherm geplaatst om problemen met vocht te vermijden.

Activiteiten
Terug naar boven