Ecologisch isoleren


Nu wij al enkele jaren bezig zijn in de bouwsector komen wij meer en meer overtuigd van het belang om op een ecologische manier te isoleren. De milieulast van het bouwen van een woning is groter dan de milieulast voor het verwarmen van de woning voor de komende 50 jaar.

Om het milieu en klimaat wat te sparen hebben we er dus allemaal baat bij om die last te doen dalen. De makkelijkste manier om dit te doen is om de juiste materialen te kiezen om te bouwen.

Binnen onze sector zijn wij tot de conclusie gekomen dat vooral cellulosevlokken in prijs en kwaliteit kunnen concurreren met de meer traditionele isolatietechnieken.

Cellulosevlokken zijn een (bio)ecologisch materiaal die gebruikt worden voor het isoleren van gebouwen. Cellulose is één van de meest ecologische isolatiematerialen op de markt. Het wordt gemaakt van papiervezels (oud krantenpapier en dagbladen) en vraagt weinig energie voor de productie.  De productie en het gebruik van cellulose is volledig circulair. Daarnaast heeft het materiaal een hogere warmteopslagcapaciteit in vergelijking met meer traditionele isolatieproducten. Dit zorgt voor minder oververhitting in de zomer.

Cellulose isolatie vindt zijn toepassing op verschillende vlakken: daken, houten vloeren en muren bij houtskeletbouw.

Het materiaal wordt ingeblazen. Het voordeel van dit inblaassysteem is dat je zeker bent dat alles tot in de kleinste hoekjes gevuld is.

Waarom cellulose:

  • Beschermt tegen oververhitting in de zomer
  • Budgetvriendelijk (goedkoper dan glaswol)
  • Goede isolatiewaarden: λd = 0.038 W/mK
  • Akoestisch isolatie
  • Wordt snel geplaatst

Naast het inblazen met cellulose, isoleren wij ook met houtwol(vlokken).

Wij zijn een gecertificeerd plaatser van IQ3 Cellulose (productie in België).

 

Met veel plezier helpen wij u verder bij de juiste keuze voor het (na)isoleren met (bio)ecologische materialen. Naargelang uw budget en de gewenste toepassing, kunnen wij u een geschikte ecologische isolatie aanbieden.

 

Ecologisch isoleren
Terug naar boven